Feújított üzleti laptopMiért Jó választás a felújított üzleti laptop?

  • Mert 2 év garanciát vállalunk az általunk forgalmazott felújított laptopokra.
  • Prémium minőségű anyagok felhasználásával készül.
  • Fém magnézium házas kivitel.
  • Magas élettartalom, jó ár érték arány.
  • Az új árának töredékéért juthatsz hozzá.

 

Hogyan vásároljunk felújított üzleti laptopot?

Garancia! Mindenek előtt!

Olyan helyről érdemes vásárolni, ahol garanciát vállalnak a felújított (használt) laptopokra és ha bármi probléma adódik vissza is tudjuk vinni a laptopot. Nem hajtanak el melegebb éghajlatra.

Óva intenék mindenkit az aukciós oldalakon való laptop vásárlástól. Számtalan olyan eset történt, amikor valaki vásárolt egy aukciós oldalon laptopot, működött is neki 2-3 hétig, majd nem adott képet. Jellemzően a hozzánk behozott laptopokat már valaki suszterolgatta és agyon melegítette az alaplapi chipet. Ezekben az esetekben már nem biztos, hogy a javítást 100% lesz. A szétégetett nyákkal már mi sem tudunk mit kezdeni. A javítás költsége, ha még nem nagy a baj 25-35 000,- Ft. Szakszerű berendezéseikkel tudjuk javítani, de nem minden esetben éri meg a javítás.

Mit csinálnak ilyenkor az ügyfeleink? Vásárolnak nálunk 2 év garanciával felújított üzleti laptopot.

 

Kinek ajánljuk?

 

  • Aki megbízható strapabíró laptopot szeretne.
  • Aki egy új gép árának töredékéért jobb minőséget szeretne.
  • Aki sokat utazik és viszi magával a laptopját.
  • Akinek fontos az adatok biztonsága.

Akinek nem a külső a fontos, hanem a minőség, megbízhatóság, teljesítmény hármas. Egyébként lehet bármilyen laptop matricát méretre készíttetni és egyedi külsőt adni a laptopunknak.

 

Hogyan ne vásároljunk laptopot?

Ne áruházban vásároljunk laptopot!

Nagy áruházakba, ahol mindent lehet kapni, bugyi, zokni, élelmiszer és műszaki cikk, nem nagyon érdemes vásárolni, mert ott nem biztos, hogy találsz hozzá értő szakembert. De ha mégis ezt választanád, akkor kérj meg valaki hozzá értőt, hogy segítsen a választásban. Egy erre szakosodott számítógép üzletben biztos, hogy a számodra legmegfelelőbb laptopot ajánlják és nem fog meglepetés érni otthon. Sőt még a szoftverek feltelepítésében is segítenek. Ilyen üzlet vagyunk mi is.

Két nagy kategória: Otthoni vs. Üzleti

Az üzleti laptopokat alapvetően nem játékra tervezték. Az otthoni szériát sem. Arra ott vannak a kimondottan erre a célra tervezett Gamer laptopok. Nem véletlen a 2x-es ár az üzleti laptopok javára az otthoni 130 000 forintos laptopokhoz képest. Sznobizmus? Esetleg szemfényvesztés? Nem! Nem véletlen, hogy az üzletekben és az akciós katalógusokban nem látni üzleti kategóriás laptopot. Prémium minőséget és technológiákat tartalmaznak, de erre még kitérek a későbbiekben. Üzleti szériás laptopok: HP Elitebook, Dell Latitude, Lenovo Thinkpad.

Összehasonlítás

Otthoni Üzleti
Otthoni laptop ára Üzleti laptop ára

Jellemzően az otthoni kategóriás laptopok 70-150.000 Ft között kaphatóak. 100 000,- Ft alatti laptopoknál szinte garantált a silány minőség és a gyenge teljesítmény. Már új korában szenvedés velük az élet.

Általában itt kerekedik el az ügyfelek szeme, hiszen ezek a típusok 200-400.000 Ft értéket képviselnek. Kínálatunkban találsz olyan felújított gépeket 2 év garanciával, ami kiszolgálja az igényeidet.

Otthoni laptop strapabírósága Üzleti laptop strapabírósága
Jellemzően „bili” műanyagból készülnek, úgy vannak összepattintva műanyag fülekkel. Szétszedéskor törik és még egyszer nem lehet ugyan olyan jól összerakni őket. Mindig lesz valami nyoma. Gyönyörű lakkozott felületben kaphatók, de az alap fehér szín van lefújva. Fél év használat után el kezd kopni a műanyag és nagyon csúnya lesz. Nagyon könnyen karcolódnak. A műanyag burkolat már kisebb ütésre is megreped. A zsanérok is silány minőségűek. Először kikopnak, elkezdenek lötyögni, majd később eltörnek. A javításuk elég sokba kerül. Jellemzően fém, magnézium és prémium minőségű műanyag borítást kapunak. Nagyobb ütésnek is ellenállnak. Van egy barátom, aki takarította az autóját, kitette a laptopot táskástól a csomagtartóból, majd, amikor végzett kiállt az autóval. Csak azt felejtette el, hogy a laptop kint maradt. Azt észlelte, hogy valamiért nehezen megy át valamin, de csak mikor kiállt, akkor látta, hogy átment a laptopján. Elhozta hozzám, mert annyi baja lett, hogy behorpadt a külső magnézium borítás. Kicseréltük és már olyan volt, mint az új. A hő terhelést is jobban bírják, mint az otthoni társaik. Nem beszélve arról, hogy ütés és folyadék-állók. Merevlemez védelemmel is él vannak látva. Giroszkóp van beépítve, ami érzékeli az esést és kikapcsolja a merevlemezt.
Otthoni laptop kijelző Üzleti laptop kijelző
Általában nagy méretű kijelzőt kapnak (15,6”-17,3”), aminek a felbontása 1366x768 képpont. Ez azt jelenti, hogy vízszintesen 1366 függőlegesen 768 képpont található. Mivel nagy a kijelző mérete, igy a képpontok távol esnek egymástól ezért nem adnak olyan szép képet. A betekintési szögük kicsi, ezért csak szemből élvezhető a kép. Felületük fényes, ezért nagyon tükröződnek. Általában kisebb 14”-os kijelzővel szerelik őket 1600x900 pixel felbontással. 1600 képpont vízszintesen 900 pixel függőlegesen helyezkedik el. A kisebb kijelző és a nagyobb képpont sűrűség miatt sokkal élesebb képet kapunk. Ráadásul a kijelző felülete matt, ezért erős fényben sem tükröződik. A betekintési szög is nagy, ezért oldalról is jól látható.
Otthoni laptop hűtése Üzleti laptop hűtése
A legfontosabb tényező a hűtés! Mivel több program egyidejű használatakor a belső hőmérséklet magasra emelkedhet. Sajnos olcsó laptopoknál csak a hő szállítására alkalmaznak réz csövet, a hűtőbordák már alumíniumból készülnek, ami már nem vezeti olyan hatékonyan a hőt. A ventillátor csapágyazása is silány minőségű. Ha nem tudjuk visszahűteni a chipet, akkor a forrasztások elrepedhetnek, és nem fog működni a laptop. Ez a jelenség sajnos tömegével fordul elő. Ilyenkor két megoldás létezik, az egyik, hogy alaplapot cserélünk (50-60 000,- Ft-ért), a másik pedig, hogy újra golyózzuk a chipet 25-35 000,- Ft-ért). Az otthoni szakbarbárokat kerüljük (hőpisztolyos melegítés, sütőben melegítés stb.). Mi szakszerűen, megfelelő forrasztó állomással tudjuk javítani a túlmelegedett laptopokat. Az árhoz mérten itt nem spóroltak a réz hűtőbordákkal. Ezeknél a típusoknál nem csak a hővezető cső réz, hanem a hűtő bordák is. A ventillátor csapágyazása is ipari minőségű. A kiváló tervezésnek köszönhetően ritkán kapcsol be a ezért később is megy tönkre.
Otthoni laptop védelme Üzleti laptop védelme
Ezeknél a típusoknál nem jellemző a melegedés, folyadék és ütés elleni védelem. Felmelegszik megáll. Üzletinél van melegedés elleni védelem, Addig nem indul el amíg ki nem cseréljük a ventilátort, vagy ki nem tisztítjuk az eltömődést. Ezek a laptopok gyorsulás érzékelővel vannak ellátva és ha azt érzékelik, hogy a készülék zuhan, kikapcsolják a merevlemezt. Folyadék elvezetéssel is rendelkeznek, a billentyűzet úgy van kiképezve, hogy a folyadékot elvezetik és nem az elektronikára folyik. Hővédelemmel is el vannak látva. Ha azt érzékelik, hogy a hűtőbordák, vagy a ventilátorok el vannak dugulva ezért melegszik a gép, vagy ha a ventilátor fordulatszáma nem megfelelő addig nem lehet elindítani őket amíg a hibát el nem hárítjuk. Indításkor kiírják, hogy CPU fan error.
Otthoni laptop akkumulátora Üzleti laptop akkumulátora

Olcsó cellákat alkalmaznak, eleinte még jól bírják a strapát, de pár hónap használat után elfogy a kondíciójuk és egyre kevesebb ideig bírják.

Neves gyártók celláit használják, melyek az idő múlásával sem veszítik el olyan hamar az élettartalmukat. Ha nem elég a gyári négy cella, rendelhetünk 6-9 cellás akkumulátort is. Bizonyos típusoknál még azt is beállíthatjuk, hogy a gépünk gyors legyen, de kevesebbet bír az akkumulátor vagy energiatakarékos és akkor többet bír az akkumulátor, de kicsit visszaesik a teljesítmény.
Otthoni laptop súlya Üzleti laptop súlya
Általában nehezek, nem ritka a 3-4 kg súly. A nagy kijelző miatt nem is annyira szállításra találták ki. Átlagosan 2 Kg súlyúak. 1-1,5 Kg-al könnyebbek, mint az otthoni társaik.
Otthoni laptop teljesítménye Üzleti laptop bővíthetősége
Ezzel általában nem szokott gond lenni, ha a munkánkhoz, illetve a szórakozásunkhoz megfelelő teljesítményű laptopot választjuk. Mindenképpen szakember segítségét kérjük a számunkra megfelelő laptop kiválasztásához. Ebben tudunk segíteni. Minden típusban van arra lehetőség, hogy az optikai meghajtó helyére plusz merevlemezt, vagy akár egy nagyobb teljesítményű akkumulátort helyezzünk. Használhatunk hozzá dokkoló állomást is. A laptopok alján van egy dokkoló nyílás, amin keresztül csatlakoztatni tudjuk a laptopunkat a dokkolóhoz. A dokkoló azoknak jó, akik az irodában vagy az otthonukban nagyobb monitort, és egyéb eszközöket ( billentyűzet, egér, nyomtató, külső merevlemez stb.) szeretnének csatlakoztatni mindenféle macera és dugdosás nélkül.

Tekintse meg itt felújított üzleti laptok kínálatunkat!

 

Gyakori kérdések

1. Csak játékra kell

Sajnos a felújított üzleti laptopok nem játékra lettek kifejlesztve. Sőt A laptopokat egyáltalán nem játékra tervezték. Arra ott vannak a PC-k és a kifejezetten játékra tervezett úgynevezett gamer laptopok. Nem úgy van tervezve a hűtésük, hogy bírja a nagy hőt amit a játékszoftver futtatásakor a nagy igénybevétel miatt termel a laptopunk.

 

2. Csak internetezésre kell

Nagyon tág fogalom. Általában azért mondják, mert nem akarnak sokat költeni a megvásárlásra.

A mai internetes tartalom olyan grafikai elemeket tartalmaznak, hogy a kis teljesítményű gépek nem bírják az igénybevételt. Youtoube olyan tű éles képű videókat tartalmaz, hogy oda kell a teljesítmény az akadásmentes lejátszáshoz. Nem beszélve az online filmekről és játékokról.

A kisebb teljesítményű gépek jók lehetnek a 3 éves gyereknek és a nagymamának első gépnek, amin tanulhatnak. Bár a 3 éves gyerek már odavágja, hogy ez egy lassú vacak, mert akadnak rajta a mesefilmek.

 

3. Mennyi memória kell?

Minél több annál jobb. Egy Windows7-es géphez minimum kell 2 GB ram, de 4 GB ajánlott a zökkenőmentes futtatáshoz. Windows10-nél a 4 GB ajánlott.

 

4. Lehet bele SSD-t tenni?

Igen! Bármelyik típusba tudunk SSD-t szerelni.

Mi is az SSD? Egy olyan eszköz, ami a HDD új változata. Nincs benne forgó alkatrész, 5x olyan gyors, mint a HDD. Igazából olyan, mint egy nagyméretű pendrive csak sokkal gyorsabb az írás olvasási sebessége.

 

5. Processzorból mekkorát?

Minél nagyobb teljesítményű annál jobb.

Függ attól, hogy mire akarjuk használni a gépünket. Minimum egy két magos processzor ajánlott a mai programok normális futtatásához.

Kerüljük a celeron processzorokat. Kisebb a teljesítményük mint a pentium processzoroké.

Felújított üzleti kategóriában már az i5 is elérhető áron kapható, ami minden programunkat megfelelően fog futtatni.

 

6. Műhelyben koszos poros helyen használnám

Kizárólag csak is üzleti laptopot ajánlok! Ezek a típusok el vannak látva a megfelelő védelemmel ahhoz, hogy ha eltömődik a ventillátor illetve a hűtő borda és melegszik a gép, akkor a védelem bekapcsol és addig nem engedi elindítani a laptopot amíg a probléma el nem lett hárítva.

 

7. Autó diagnosztikára használnám

Szintén felújított üzleti laptopot ajánlok.

Egyrészt kis méretű 14” kijelzője miatt könnyen hordozható. Másrészt ezeken a laptopokon még van soros port, ami az autó adatkábelével kompatibilis.

Jobban ellenáll az ütésnek és a mostoha olajos műhelyszagnak.